Åkersberga barn- och           ungdomsmedicinska mottagning

Välkommen till barnläkarna i Åkersberga.

Sommarstängt

19 juli-13 augusti är Åkersberga barn- och ungdomsmedicinska mottagning stängd. 

Rådgivning och information hos 1177 Vårdguiden
På 1177 Vårdguiden får du rådgivning och hjälp. Ring 1177 eller besök 1177.se

Stureplan barnläkarmottagning är öppen 26 juli–13 augusti för angelägna barnläkarfrågor, så som brådskande receptförnyelse.

Om det nya coronaviruset

Covid-19 påminner om influensa med feber och hosta. Om du har symtom på förkylning uppmanas du att avboka planerat besök hos oss via vår telefon. Vi debiterar inga avbokningar som görs på grund av sjukdom. 

Blir du allvarligt sjuk med andningssvårigheter eller feber och hosta, kontakta 1177 för råd.

Fyra personer med munskydd

Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

ung tjej i samlat med barnläkare

Vi är en specialistmottagning dit många kommer på remiss från husläkare, närakuter, sjukhusens akutmottagningar, barnhälsovård (BVC) och skolhälsovård.

Föräldrar är välkomna att ringa utan remiss för rådgivning och eventuell tidsbokning. Vi har enbart tidsbeställda besök och ingen öppen akutmottagning. Barn under 1 år prioriteras för akuta besök.

Vi utreder och behandlar allergi, astma och eksem, frågeställningar kring tillväxt och pubertet, magbesvär, sängvätning, uppföljning efter vissa infektioner och andra frågeställningar för barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år.

Hos oss finns tillgång till psykolog och kurator vid lättare psykisk ohälsa.
Emellanåt har vi lång väntetid, då hänvisar vi till 1177.se - psykologverksamhet, barn och ungdom för att hitta andra mottagningar.

För närvarande har vi inte tilläggsuppdraget att utreda ADHD, finn aktuella mottagningar via 1177.se. Vi tar dock över uppföljning av ADHD-behandling efter att inställning gjorts via utredande enhet.

Pollenallergi

Vid lindriga säsongsutlösta allergibesvär under pollentid, hänvisar vi i första hand till husläkare. Råd finns på 1177.se samt apoteket. För barn över 6 år finns ett stort urval receptfria alternativ.

Hitta till oss

Alceahuset, Hackstavägen 22 i Åkersberga

Journal via nätet

Som vårdnadshavare kan du läsa ditt barns Journal via nätet fram till det att barnet fyller 13 år. Inloggning sker med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

I ett första steg kan du se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Du kan läsa historisk data från och med 1 januari 2016.